Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

VDL GL Precision is zeer actief in het stimuleren van techniek op scholen om het enthousiasme te wekken van toekomstige vakmensen. Daarvoor worden verschillende evenementen ondersteund en georganiseerd. Belangrijk doel daarbij is om jonge vakmensen te werven en intern op te leiden tot hoog niveau.

We willen graag techniek en werken in de techniek stimuleren op scholen. Scholen en leerlingen willen we daarom graag helpen om projecten invulling te geven.

VDL GL Precision heeft, in samenwerking met Brainport Industries College, leerwerkplekken (niveau 2 t/m 4) waar met eigen leermeesters jonge vakmensen worden opgeleid.

Na het vmbo of een opleiding aan het ROC moet je een keuze maken: werken of verder leren. Jij bent iemand die van afwisseling houdt. Stilzitten is niets voor jou en je weet van aanpakken. Werken lijkt je wel wat. Je bent echter ook bezig met je toekomst, en je weet best dat diploma's meer perspectieven bieden. Toch leren dus? Eigenlijk wil je het allebei... Ben je ook nog eens geïnteresseerd in techniek, zoek je met name iets in de metaal of mechatronica, dan ben je NU op het juiste adres. Werken en leren tegelijk.
YES! Het kan! VDL GL Precision biedt je een opleiding vol afwisseling. Iedere dag is anders. Een groot deel van de leerstof wordt namelijk in de vorm van opdrachten in de praktijk uitgevoerd. Geholpen door ervaren praktijkopleiders op het opleidingscentrum van het SUMMA College Eindhoven en tijdens de praktijk bij VDL GL Precision maak je kennis met de modernste technieken en uiteenlopende machines. Je leert daarbij allerlei onderdelen van de productie kennen. Voor de theorie, die wordt verzorgd door het SUMMA College, ga je naar school. Voor de praktijk werk je bij VDL GL Precision onder begeleiding van een leermeester. Zo leer je en verdien je meteen je eerste salaris!
VDL GL Precision is ieder jaar opnieuw weer op zoek naar leerlingen die vakmanschap ambiëren.

Voor stages en afstudeer opdrachten is regelmatig plaats bij VDL GL Precision. Neem gerust contact met ons op of er voor jou een passende opdracht ligt!

Ball Car project VMBO

Samen met collega bedrijven uit de regio en de SPOMM, organiseert VDL GL Precision een project waarbij leerlingen van middelbare scholen uit de regio onder begeleiding van ouders of leerkrachten op excursie gaan bij VDL GL Precision om daar een onderdeel te maken voor een radio grafisch bestuurbare racewagen, de Ball Car. Met dit onderdeel en de onderdelen die de leerlingen bij de collega bedrijven hebben gemaakt wordt op school onder begeleiding de Ball Car gemonteerd.

Tech Event VDL GL Precision

Jaarlijks organiseert VDL GL Precision in samenwerking met Brainport Industries College voor een groep jonge, potentiële nieuwe vakmensen met hun ouders het Tech Event.

Na een algemene introductie over het bedrijf en een voorlichting over het werk-leer-traject (BBL Opleiding) bij VDL GL Precision, laten de productiemanagers, de jonge talenten uitgebreid ons bedrijf zien. Tijdens de rondleiding mogen de jongeren zelf een aantal onderdelen maken die ze aan het einde van de avond kunnen samenstellen en als aandenken mee naar huis kunnen nemen: zelf de handen uit de mouwen steken! Prachtig is ieder jaar weer de scherpe interesse van een groot aantal van de aanwezigen: de neuzen strak vooraan, bijna in onze machines.

VDL GL Powerboat

Enthousiaste vakjongeren in opleiding bij VDL GL Precision hebben met veel plezier gewerkt aan deze afstandbestuurbare Powerboat! Zij hebben hiervoor kleine onderdelen gefreesd en in samenwerking met een Powerboat expert de boot compleet opgebouwd. De eerste testvaart was een groot succes, de boot behaalde snelheden van ongeveer 90 kilometer per uur! Een fantastische manier om jongeren en techniek samen te brengen!