Geschiedenis

Vanuit het bedrijfspand van zijn vader is Gerard van der Leegte in 1967 gestart met "Gereedschapmakerij Gerard van der Leegte".

In de eerste jaren werden vooral stempels en mallen gefabriceerd t.b.v. de metaalindustrie.

Het aanvankelijk eenmansbedrijf groeide, waardoor Gerard in 1969 verhuisde van Hapert naar Valkenswaard. In 1980 telde het bedrijf 20 medewerkers en werd op het industrieterrein Croy in Eindhoven een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen.

Het bedrijf ontwikkelde zich goed en naast stempels en mechanische onderdelen werden ook matrijzen gefabriceerd voor de kunststofindustrie. Op verzoek van Philips PMF werd in 1987 geïnvesteerd in twee spuitgietmachines om zelf aanloopseries te kunnen spuitgieten met gefabriceerde matrijzen. In 1988 werden deze kunststofactiviteiten ondergebracht in een zelfstandige vennootschap genaamd GL Plastics.

 DSC_0983a.jpg  DSC_0986a.jpg  DSC_0987a.jpg

Door een verdere groei van de activiteiten werd in 1991 verhuisd naar een groter bedrijfspand op het nabijgelegen industrieterrein De Hurk. Aan de Dillenburgstraat maakte beide bedrijven een fantastische ontwikkeling door.

Het totale personeelsbestand van de GL Group groeide in de periode 1991 tot 2000 van 50 naar 200 medewerkers.

DSC_0824a.jpg

In het jaar 2000 werd wederom verhuisd naar een groter bedrijfspand aan de Hurksestraat en werd de naam van Gereedschapmakerij Gerard van der Leegte gewijzigd in GL Precision. Stempels en matrijzen waren grotendeels verleden tijd en de focus kwam te liggen op High Tech componenten en modules.

In 2007 werd Kera Kunststoffen overgenomen en samengevoegd met GL Plastics op het industrieterrein Ekkersrijt in Son. Door deze verhuizing had GL Precision de mogelijkheid om verder uit te breiden op de bestaande locatie.

Eind 2008 heeft eigenaar en oprichter, Gerard van der Leegte, zich operationeel teruggetrokken uit de dagelijkse operationele bedrijfsvoering. Als enig aandeelhouder is Gerard van der Leegte echter tot op de dag van vandaag zeer nauw bij de GL Precision betrokken.

 

 

Het pand aan de Hurksestraat blijkt in 2013 wederom te klein en is uitgebreid met een nieuw pand om de groei te kunnen volgen. Inmiddels werken er in totaal rond de 175 werknemers bij GL Precision. De hightech machinefabriek heeft in een modern pand naast een uiterst modern machinepark met een brede range aan fabricagetechnologieën, een hoogwaardige groep vakmensen, projectleiders en engineers. Daarmee is GL Precision niet alleen in staat om uiterst precieze onderdelen en modules te fabriceren, maar ook mee te ontwikkelen met haar klanten. In termen van een van haar klanten: van “built-to-print” naar “built-to-print-plus”!

Gebouw_5.jpg

Na 48 jaar heeft Gerard van der Leegte het hightech bedrijf GL Precision op 3 maart 2015 verkocht aan VDL Groep.

Tijdlijn

1953

Oprichting 'Metaalindustrie en Constructiewerkplaats P. van der Leegte' te Eindhoven

1967

Vanuit het bedrijfspand van zijn vader is Gerard van der Leegte in 1967 gestart met "Gereedschapmakerij Gerard van der Leegte".

1969

Verhuisd van Hapert naar Valkenswaard

1980

Verhuisd naar Eindhoven (‘t Croy), 20 medewerkers

1991 Een verhuizing binnen Eindhoven (Dillenburgstraat), dit betekende de oprichting van GL Group.
2001

GL Precision en GL Plastics verhuisden in Eindhoven (Hurksestraat)

2008

Pensioen Gerard van der Leegte. Gerard blijft alleen als aandeelhouder

2008

GL Plastics verhuisd naar Son, start van de robotisering

2011

Start van NPI Organisatie, 90 werknemer

2014

Opening nieuw deel van gebouw en cleanroom: Viering van fase van substantieel groei- en investeringsprogramma

2015

"It's all-in the family": GL Precision wordt overgenomen door VDL