Wim van der Leegte overhandigt regio-enveloppe aan staatssecretaris Mona Keijzer
Wim van der Leegte met staatssecretaris Mona Keijzer en burgemeester John Jorritsma

Wim van der Leegte overhandigt regio-enveloppe aan staatssecretaris Mona Keijzer

19 januari 2018

Wim van der Leegte heeft vrijdagmiddag namens Brainport Eindhoven de zogeheten regio-enveloppe aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deze ‘Brainport-propositie’ is de onderbouwde opmaat naar een beter voorzieningenniveau en vooral: steun voor hoe de bedrijven in Brainport Eindhoven voldoende technisch talent kunnen aantrekken én behouden.

“Kennis en talent vormen de brandstof voor onze technologische maakregio”, sprak Wim van der Leegte bij de overhandiging aan de staatssecretaris op de High Tech Campus Eindhoven. “Want kennis en talent staan voor technische vernieuwing, nieuwe kansen en markten en toegevoegde waarde. Daar verdient Nederland haar brood mee.”

Mona Keijzer was voor haar bezoek aan de High Tech Campus Eindhoven bij ASML geweest. Haar bezoek aan onze hightechregio deed haar denken aan 'die smiley waarbij stoom uit de hersenpan komt’. “Hier gebeurt iets waarvan je denkt: hoe bestaat het?”

De politica deed vrijdag geen toezeggingen aan de regio die 170 miljoen euro van het Rijk vraagt. Keijzer: “We gaan de 950 miljoen euro die we beschikbaar hebben voor alle regio's op zo’n manier over Nederland verdelen dat we daarvan maximaal voordeel kunnen hebben met z’n allen.”

Wim van der Leegte: “We moeten voorkomen dat de groei in onze regio, die belangrijk is voor de BV Nederland, noodgedwongen een halt wordt toegeroepen”.

Brainport Eindhoven wacht in spanning de berichten uit Den Haag af.

Terug