Diverse events tijdens de Dutch Technology Week

Diverse events tijdens de Dutch Technology Week

28 mei 2018

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 juni 2018 vindt voor de 7e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden diverse evenementen georganiseerd voor scholieren, studenten, professionals en andere geïnteresseerden. VDL Groep is partner van de DTW en doet mee met meerdere events. Op donderdag 7 juni bezoeken MBO-studenten VDL ETG, VDL VDS Technische Industrie en VDL Bus Chassis. Daarnaast is VDL Groep vertegenwoordigd op de Banenbeurs tijdens KempenTech in Hapert op zaterdag 9 juni.

Night of the Nerds (NOTN)

Locatie:           Klokgebouw Eindhoven 
Datum:            Dinsdag  5 juni 2018
Tijd:                12:00 – 21:00 uur 
Wie:                Jongeren van 14 t/m 19 jaar en hun ouders
Entree:            Gratis op basis van inschrijving

Tijdens dit event worden jongeren ondergedompeld in night-of-the-Nerds.jpgde allernieuwste technologieën, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen. Plezier wordt gecombineerd met de nieuwste technologie! Parkeer je eigen MINI met behulp van een robot, las je eigen ijzeren bal, bouw jouw eigen borstelrobot of bekijk het innovatieve exoskelet. Dit jaar is er in de avond voor het eerst een programma voor 20+ met de naam: Night of the Nerds Network. Naast de uitgebreide expo en demo’s zijn er diverse presentaties over de nieuwste technologische ontwikkelingen. Daarnaast speelt het Smartphone Orchestra.

Klik hier voor meeR informatie Night of the Nerds

High Tech Ontdekkingsroute (HTOR) 

Locatie:           VDL Industrial Modules
Datum:            Zaterdag 9 juni 2018
Tijd:                11:00 - 17:00 uur 
Wie:                Iedereen met interesse in techniek 
Entree:            Gratis 

Neem een kijkje in de keuken bij verschillende hightech - bedrijven tijdens de HTOR. Op diverse locaties in de regio is er veel te beleven in het kader van techniek. Dit jaar organiseren we samen met 50 andere bedrijven in de regio de hotspot Helmond - de Peel bij VDL Industrial Modules. Zo kun je tijdens de High Tech Ontdekkingsroute een borstelbotje bouwen, een elektrowagentje in elkaar zetten, je eigen chips zakje of bewegwijzeringsbordje maken en je telefoon opladen. Daarnaast rijdt er nog een elektrische bus van VDL Bus & Coach tussen de hotspot Helmond – de Peel (VDL Industrial Modules) en de Automotive Campus. Kortom; een dag vol belevenissen die je niet mag missen!

Andere hotspots zijn ASML & MMC, KempenTech, TU/e Campus en Ontdekstation 013 in Tilburg. VDL GL Precision is aanwezig op de hotspot bij de High Tech Campus in Eindhoven.

Klik hier voor meer informatie

Terug naar overzicht